Danijel Čajko
Danijel Čajko

Upoznali smo se na polaganju lovačkog ispita prije 15, a udružiti snage smo odlučili prije 4 godine. Ljubav prema pčelarstvu i prirodi naslijedili smo od svojih obitelji gdje se pčelarstvom bavimo preko 60 godina. Zaposleni smo obojica a pčelarstvo nam je velika ljubav i hobi. Hobi koji danas prerasta u nešto puno ozbiljnije. Kada se radi nešto što se voli onda tu ne postoje granice a mi radimo upravo to!

Jamstvo kvalitete našeg meda je dugogodišnja tradicija kojom smo stekli ogromno iskustvo što potvrđuju i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu našeg meda.

Kuća Meda nastala je udruživanjem dva OPG-a iz Županje. OPG Danijela Čajko i OPG Krešimira Čolić. Odlučili smo se udružiti i ljubav prema pčelarstvu podići na višu razinu, unaprijediti proizvodnju meda i s kvalitetnim domaćim, nadasve zdravim proizvodom konkurirati na tržištu. Shvatili smo da zajedničkim snagama možemo puno više napraviti i uspjeti se izboriti  za mjesto na tržištu. Rezultati nisu izostali!

Trenutačno pčelarimo sa 250 košnica, a imamo ih  još u pripremi. Proizvodimo 10 vrsta sortnog, slavonskog meda, mješavine na bazi meda, cvjetni prah, propolis i matičnu mliječ.  Pčele na pašu razvozimo uglavnom po Slavoniji, najdalje do Petrinje.  Sve smo opremili vlastitim sredstvima: automatski otklapač za vrcanje, automatsku vrcaljku,  pčelarski kamion  BDF sistem sa dva pčelarska kontejnera po 60 košnica svaki i jednu autoprikolicu pčelarsku sa 30 košnica. Na pašu selimo 150 društava dok ostalih 100 bude na stacionaru kao pomoćne zajednice. Tip košnica s kojim radimo je LR.

Stacionar Soljani
Stacionar Soljani
Pčele na paši suncokreta
Pčele na paši suncokreta

Ponuda meda i pčelinjih proizvoda na stranici KUĆA MEDA - Županja rezultat je rada savršenih pčela i vrijednih ruku obitelji Čajko i Čolić. Taj čarobni dar prirode prikupljen je na zlatnim poljima Slavonije, njenim brežuljcima i prostranim šumama.

Raznovrsnost naše ponude za cilj ima podariti Vam žlicu zdravlja svaki dan. Omogućiti stjecanje navike kojom možete poboljšati kvalitetu života i istražiti sva ljekovita svojstva ovog "zlatnog balzama".


Tajnu proizvodnje pravog prirodnog pčelinjeg meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu koji taj proizvod pretvaraju u med gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani. Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med, loš med rezultat je industrijskog punjenja meda ili lošeg nesavjesnog i neobrazovanog pčelara...

Stranica je napravljena s namjerom da prati proizvodnju i prodaju meda i pčelinjih proizvoda od košnice do Vašeg stola!


Ana na pčelinjaku
Ana na pčelinjaku

Naš smisao razvoja je proizvoditi kvalitetne i prepoznatljive proizvode koji se razlikuju od ostalih na tržištu, na prvom mjestu  svojom  kvalitetom, prirodnošću, inovativnošću a krajnji cilj nam je zadovoljstvo naših kupaca !!

UŽIVAJTE U NAJSAVRŠENIJEM DARU PRIRODE, BRINITE ZA SVOJE ZDRAVLJE !!